Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je, povodom posjete opštinama u Sjevernoj Makedoniji koje vode opozcioni političari, da njegova posjeta nije imala partijski, već nacionalni karakter, prenosi Lajmi.

Kurti je u Sjevernoj Makedoniji posjetio Opstinu Čair u Skoplju i Tetovo, koje vodi opozicija u toj zemlji, ali je izostao sastanak sa šefom albanske stranke DUI Alijem Ahmetijem, što je izazvalo različite reakcije.

Na pitanje o prirodi posjete, Kurti je rekao da to nema veze sa činjenicom da Čair i Tetovo vodi opozicija, jer bi, kaže, ukoliko bude i drugih poziva - posjetio i druge opštine.

Dodao je i da održava redovne kontakte sa svim ostalim albanskim partijama, kao i sa strankom LSDMN.

"Posjete su s povodom. Da sam imao poziv iz neke druge opštine, naravno da bih i to uključio u ovu posjetu. Imam kontakte i sa šefovima drugih albanskih političkih partija, a ne samo sa SDSM-om. Imamo kontakte i na raznim međunarodnim forumima, ali i direktno, jer su i oni među socijaldemokratskim partijama. Dakle, ova posjeta nije partijska, ona je nacionalna, na korist dve zemlje i za dobrobit građana, sa obe strane granice", rekao je Kurti.

Tokom boravka u Sjevernoj Makedoniji, Kurti nije imao nijedan sastanak na visokom nivou.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi