Bavi se bajkama...

Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Anton Berisha ocjenio je da se premijer Albin Kurti bavi pogrešnim stvarima i da posjećuje periferije umjesto Vašingtona, Brisela, Pariza.., gdje bi trebalo da predstavi ideje jer se tamo odlučuje o Kosovu.

Berisha je ovo istakao komentarišući nezvaničnu posjetu premijera Albina Kurtija Sjevernoj Makedoniji, u kojoj je posjetio Tetovo.

"Premijer Kosova, umjesto da bude prisutan u centrima, Briselu, Vašingtonu, Berlinu, Parizu, Rimu, Tirani, Skoplju, on je prisutan na periferiji. Umjesto da otkriva prave ideje tamo gdje se odlučuje o državi Kosovo i o Albancima u regionu, on se bavi doktrinama jedinstva na nebu i podjela na zemlji", napisao je Berisha na Facebooku.

Kako je dodao, nije problem što zapadni centri ne cijene Kurtija, već što Kosovo ide nazad zbog njegove "političke gluposti".

"Nije problem što zapadni centri ne cijene Albina Kurtija kojeg su sankcionisali i politički izolovali, problem je što u njegovoj političkoj gluposti Kosovo ide unazad dok se premijer bavi bajkama po ćoškovima susjedstva", istakao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online