Ministar unutrašnjih poslova

Policija Kosova je sprovela akciju na suzbijanju narkotika u Sjevernoj Mitrovici, a ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla je kazao da je prioritet Kosova borba protiv organizovanog kriminala u svakom kutku, te da neće dozvoliti Srbiji zadiranje u Kosovo.

"U stanu je pronađeno i oduzeto 60 grafičkih kartica, protivminskih mašina S9, 13 ventilatora, električni lonci za uzgoj biljaka kanabisa, električna lampa za laboratoriju, 51 metak municije i osam improvizovanih eksplozivnih naprava", napisao je Sveçla na Facebooku.

Istakao je da više od 20 godina sjever Kosova živi od ilegalnih radnji, kao i da su kriminalne grupe i aktivnosti procvjetale i postale normalnost.

"Ta dosadašnja realnost bledi iz dana u dan", poručio je on.

Sveçla je napisao da je "današnja akcija trostruki dokaz - dokaz napada na policijske službenike, Kfor i novinare, dokaz Vučićeve "fašističke ideje" srpskog svijeta koji je uvek zasnovan na zločinu, i objašnjava razloge zašto se neki bune zbog naplate električne energije na sjeveru".

"Zato radimo progresivno da težina zločina ne padne na poštene građane. Akcija je ostvarena zahvaljujući saradnji građana sjevernog dijela, u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i povjerenju građana u bezbjednosne institucije", napisao je Sveçla.

Dodao je da se "sjever kreće ka normalnosti".

"Srbija ni u jednom kutku zemlje neće zadirati u našu državu", poručio je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online