Portparol AAK-a

Portparol Alijanse za budućnost Kosova Kushtrim Xhemaili izjavio je za Ekonomiju onlajn da je "posljednji trenutak" da ostale opozicione stranke pokažu šta misle da bi trebalo uraditi kako bi premijer Albin Kurti bio smenjen.

"Dok se i druge opozicione stranke slažu da su potezi Kurtijeve vlade štetni za zemlju i da on treba da ode što je prije moguće, nerado podržavaju inicijativu Alijanse za izglasavanje nepoverenja Vladi. Ovo je ozbiljan pokazatelj neodlučnosti da se zemlja spase od opasnosti koju nosi vlast. Dakle, sada je vrijeme da pokažu kako misle da Kurtija isprate ako ne kroz predlog za opoziv vlade. Ili zaista očekuju da se neko čudo dogodi samo od sebe?" upitao je Xhemaili.

On je rekao da oni koji poznaju Ustav treba da kažu kako se vlada smenjuje ako ne na prijedlog o opozivu u parlamentu.

Naveo je i da Alijansa za budućnost Kosova niti je pomogala Kurtiju da dođe na vlast, niti mu pomaže da na vlasti ostane.

"Samo da podsjetim sve one koji optužuju da je Alijansa pomogla Kurtiju da dođe na vlast, neka to svima ostane na savjesti. Niti smo ga pomagali, niti smo ga držali na vlasti. Time što nećete da stanete u red iza inicijative za izglasavanje nepovjerenja ovoj vladi, možda svijesno ili nesvjesno produžavate agoniju", rekao je Xhemaili.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online