Šef Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jasharaj reagovao je nakon saznanja da je ministar finansija Hekuran Murati pod istragom antikorupcijske grupe, i kazao je da su protiv njega podnete tri krivične prijave, prenosi Reporteri.

Jasharaj je rekao da je Murati "ministar nasilničkog ponašanja" i da nema intelektualno znanje da bude ministar finansija.

"Nakon što je Vaša vlada ignorisala i prezrela naše legitimne i skromne zahtjeve da se sastanemo sa Vašim tajkunskim šefom, pojavili ste se u parlamentu i medijima i lagali da sam zloupotrebio sredstva sindikata", poručio je Jasharaj Muratiju.

Kako je naveo, Murati je uputio javni apel Tužilaštvu za pokretanje istrage.

"Uradili ste to da biste uticali na mišljenje, i posebno da biste dali neke uvredljive metke Albinovoj vojsci da me uvrede i predstave kao neprijatelja", dodao je Jasharaj.

Ističući da je Tužilaštvo potvrdilo da je Murati lagao, Jasharaj navodi da je Sindikat podneo tri krivične prijave protiv njega, vjerujući institucijama pravde.

"Istina će izaći na videlo. Prije nego što sam krenuo na ovaj put, zakleo sam se svojoj porodici, mojim kolegama koji su radili na svetoj misiji vaspitanja generacija i krvlju mučenika, koji su sa amblemom OVK doneli slobodu ovoj zemlji, da ću nastaviti da budem iskren o tome ko ste Vi", poručio je Jasharaj Muratiju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri