Degradacija!

Bivši diplomata Blerim Canaj uputo je kritike premijeru Kosova Albinu Kurtiju jer je objavio pismo podrške jednog predsjednika opštine u Austriji, ističući da se radi o degradaciji.

Premijer Albin Kurti zahvalio je na društvenim mrežama gradonačelniku Linca Klausu Lugeru na podršci Kosovu i objavio pismo koje je dobio od ovog austrijskog političara.

Međutim, bivši diplomata Canaj smatra da je ovo pismo upućeno nekome poput Albana Hysenija, predsjednika Opštine Gnjilanu, to bi bio uspjeh.

"Prije nekoliko dana čuli smo za otkazivanje Kurtijevog sastanka sa austrijskim šefom diplomatije. I ne samo to! Čak bi i Kurti, kao premijer, trebalo da se sastaje sa kancelarima, a ne sa ministrima. Ali ni ministri mu više ne izlaze u susret! Kurti sada objavljuje pismo podrške predsjednika jedne opštine u Austriji! Ne govorim o republici, već o opštini. Da je ovo pismo upućeno nekome poput Albana Hysenija u Gnjilanu, ja bih to nazvao uspjehom, ali da premijer dođe na ovaj nivo da ovakvim pismima obmanjuje glasače. Degradacija!", napisao je Canaj.

On je poručio Kurtiju da objavi pismo kancelara i premijera neke države, jer su oni njegov rang.

"Ovo je naša današnja diplomatija! Ovaj čovjek je doveo ovu zemlju do dna", poručio je Canaj.

Izvor: Kosovo Online