Sastanak na Prespa forumu

Premijer Albin Kurti sastao se danas u Strugi na Prespa forumu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i ponovio poziv da međunarodna zajednica osudi ponašanje Srbije u vezi sa hapšenjem trojice kosovskih policajaca, prenosi Koha.

"Kurti i Milanović su razgovarali o dešavanjima na Kosovu, situaciji poslije izbora 23. aprila i agresivnom delovanju Srbije prije samo nekoliko dana na Kosovu. Premijer Kurti je rekao da je Srbija narušila suverenitet i teritorijalni integritet Kosova kada je otela tri kosovska policajca sa teritorije Kosova", navodi se u saopštenju Kurtijevog kabineta.

Kako se dodaje, Kurti je ocjenio da ovakvo ponašanje Srbije, "u trenutku kada je deeskalacija situacije na sjeveru zajednički cilj", treba da bude osuđeno od cijelog međunarodnog faktora.

"Svi treba da se založe da policajci odmah i bezuslovno da budu pušteni na slobodu", rekao je Kurti.

U saopštenju se dodaje da su Kurti i Milanović o odličnim bilateralnim odnosima i o potencijalnim oblastima njihovog produbljivanja.

"Premijer Kurti zahvalio je predsjedniku Milanoviću na kontinuiranoj podršci koju Hrvatska daje Kosovu, kao važnom doprinosiocu regionalnog mira i bezbjednosti, kao i na snažnoj podršci u međunarodnoj areni", dodaje se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore