Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Ariana Musliu-Shoshi izjavila je, povodom otkazivanja zajedničke sjednice vlada Albanije i Kosova, da takva odluka premijera Albanije Edija Rame treba da bude alarm za sve o situaciji u koju su Albin Kurti i njegova vlada doveli Kosovo.

„Kosovo nikada ranije nije bilo tako izolovano. Ovo je cijena populističke, nepromišljene i nekoordinisane politike Albina Kurtija“, napisala je ona na Facebooku.

Musliu-Shoshi je navela da su vladu u više navrata pozivali da promeni kurs u spoljnoj politici, ali da su pozivi ignorisani.

„Upozorili smo na međunarodnu izolaciju zemlje, a ta izolacija je već počela. Otkazivanje zajedničkog sastanka vlada trebalo bi da posluži Albinu Kurtiju da duboko razmisli! Ili da promjeni kurs za 180 stepeni, ili da odmah ponudi ostavku, jer mu Kosovo ne duguje ove avanture“, dodala je ona.

Takođe je navela da razume da “Kurti misli da je on centar univerzuma i da se sve vrti oko njega, ali da ne treba zaboraviti da je nemoguće da svi, baš svi greše, a da je on dobar“.

Izvor: Kosovo Online