Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani istakla je da kosovske institucije čine sve da izbori na sjeveru budu slobodni i pozvala građane da iskoriste svoje glasačko pravo, prenosi Reporteri.

Osmani smatra da srpski narod na Kosovu odbija da učestvuje na izborima jer je "na meti zastrašivanja i pretnji iz Beograda".

"Razumem da su mnogi od vas bili meta pretnji i zastrašivanja koje je posljednjih nedjelja upućivao kriminalni establišment koji podržava Beograd kako bi vas primorao da odustanete od glasa i moći da oblikujete budućnost svojih opština. Međutim, želim da vas uvjerim da sve kosovske institucije čine sve da ovi izbori budu slobodni i pošteni i da je vaša bezbjednost zagarantovana", izjavila je Osmani.

Prema njenim riječima, pravo glasa je zagarantovano Ustavom i zakonima, tako da ga uživaju svi građani Kosova.

"Svojim glasanjem osiguravate da će se vaši izabrani predstavnici direktno baviti pitanjima koja utiču na vaše živote i stvoriti perspektivu za sve vas. Vaše učešće na izborima znači bolji život za sve vas. Zato iskoristite ovo pravo u ovom važnom trenutku za demokratiju. Vaš glas je najmoćnije sredstvo za odlučivanje o budućnosti vaše opštine i pozivanje izabranih zvaničnika na odgovornost", saopštila je Osmani.

Ona je pozvala građane da se "odupru pritiscima i sami se uvere u demokratske izbore i odluče se za svog kandidata za koga smatraju da će služiti njihovim interesima".

"Prije svega, vaše učešće na izborima će poslati snažnu poruku onima koji žele da vas zastraše i ugnjetavaju, da neće moći da vas ućutkaju i da će funkcioneri koje izaberete služiti vama i interesima svih građana opštine. Srećno na izborima 23. aprila", kazala je Osmani.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri