Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi rekla je da bi bila greška da premijer Kosova Albin Kurti potpiše francusko-njemački plan. Ona je za KTV rekla da je ovaj plan korak unazad za Kosovo i da sporazum sa Srbijom ne treba da bude potpisan u susjednim zemljama, već u SAD ili drugim zemljama Kvinte, prenosi Koha.

„Greška je ako Kurti potpiše takav plan jer je to korak unazad za Kosovo. Kurti je morao da insistira na priznanju, a ne na Zajednici srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima. Kurti bi morao da dođe u Skupštinu i da se izjasni o onome šta je rečeno i šta se dalje očekuje. Bolje je bilo da se sporazum dogovori u Bijeloj kući ili u drugim zemljama Kvinte, a ne u zemljama poput Sjeverne Makedonije“, rekla je Krasniqi.

Ona je dodala da bi francusko-njemački plan morao da uključi priznanje Srbije i da Kurti ne bi trebalo da ga prihvati bez priznanja.

"Ovim planom želja predsjednika Vučića je ispunjena, jer smo mi tražili konačno priznanje“, rekla je poslanica Krasniqi i dodala da Kurti više ne pominje nijedan od principa koje je isticao.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore