Politički analitičar

Politički analitičar Arben Ahmeti kaže da premijer Albin Kurti neće podleći pritisku međunarodne zajednice da formira Zajednicu srpskih opština, prenosi Ekonomija onlajn

Prema riječima Ahmetija, međunarodna zajednica je veoma zainteresovana da Albin Kurti ostane na vlasti što duže kako bi bio demistifikovan.

“Kurti je običan političar koji se mijenja i prilagođava u zavisnosti od okolnosti. Ali ono što razlikuje Kurtija od drugih je insistiranje na svojim početnim idejama. Kurtija tumačim na osnovu njegove rečenice kada kaže da smo promjenili sredstva, ali ne i ciljeve. A kada govorimo o ovim ciljevima koje je nekada imao, moramo govoriti o nacionalnom jedinstvu i crvenoj zastavi”, kaže Ahmeti.

Dodaje da je Kurti deklarativno "zapravo najveći politički kameleon".

“Ako pogledate i uporedite Albina Kurtija iz 2013. sa Albinom Kurtijem iz 2023, nećete vjerovati svojim ušima, ali ne vjerujem da se mnogo toga promjenilo u sadržaju Pokreta Samoopredjeljenje jer je riječ o filozofskoj grupi partijske ideologije koju je opozicija nedavno napala i identifikovala kao Tiransku grupu”, ocjenjuje Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online