Njima se niko ne bavi

Predsjednik Udruženja penzionera Kosova Nijazi Gashi je za KTV rekao da su najstariji građani Kosova u jadnom stanju i da se ni jedna vlada nije bavila ovim pitanjem.

Gashi je naglasio da je na Kosovu izveden eksperiment koji nije trebalo da se sprovodi, jer je Kosovo dio balkanskih država i bilo je autonomna pokrajina u sastavu jugoslovenske federacije, a prema njegovim riječima, ostale administrativne jedinice jugoslovenske federacije su nastavile da sprovode raniju socijalnu politiku, dok je Kosovo postalo dio eksperimenta nezabilježenog u Evropi.

"Pokušali su da naprave Zakon o socijalnim programima, koji je sam po sebi toliko nepouzdan i toliko kontroverzan, da ni jedna normalna zemlja ne bi mogla da funkcioniše 24 godine sa ovim sistemom. To je zaista zločin nad čitavom generacijom, ali i budućim generacijama koje su žrtve ovog pravnog akta. On ostavlja mogućnost pogrešnog tumačenja i pogrešnog sprovođenja, što vidimo svakodnevno“, rekao je Gashi.

Prema njegovim riječima, do sada se ni jedna vladaa nije pozabavila ovim pitanjem.

Gashi je podsjetio da je nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnom osiguranju još uvijek u skupštinskoj proceduri i da se njime više niko ne bavi.

Izvor: Kosovo online/KTV