Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati kritikovao je vladu Albina Kurtija zbog zdravstvene situacije na Kosovu, konstatujući ironično da je za Vladu "lak zalogaj" upravljanje zdravstvom, budući da su Kurti, predsjednica Vjosa Osmani i ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz "otvorili oči" NATO alijansi i američkom predsjedniku Josephu Bidenu i pomogli im da shvate da je Putin kriv, prenosi Lajmi.

"Mislim da nije korektno previše kritikovati vlast zbog zdravstva, sa svim velikim problemima koje zdravstvo ima, jer smatram da imaju, ne dovoljno, već višak kapaciteta i stručnjaka za upravljanje tim sektorom. Oni se bave mnogo složenijim situacijama kako iznutra tako i spolja", rekao je on u obraćanju poslanicima u Skupštini.

Kao primjer on je naveo izjave Osmani, Gërvalle-Schwarz i Kurtija kojima su "ukazali" NATO-u i Bidenu da je Putin kriv i pomogli im da shvate situaciju.

Inače, na sjednici skupštine na kojoj su poslanici razmatrali prijedlog rezolucije Demokratske partije Kosova o stanju u zdravstvu nije bio prisutan nijedan ministar vlade.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline