Član rukovodstva PDK

Član rukovodstva PDK Bekim Çollaku izjavio je da Vlada Kosova ima apsolutnu podršku opozicionih partija za postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom, ali ne i za avanture, poput "one na sjeveru Kosova", prenosi Klan Kosova.

"Ima podršku da se napravi konačan dogovor i da se jednom zauvijek okonča ova duga saga dijaloga sa Srbijom. Konsenzus je neophodan, PDK ima punu volju da odigra svoju konstruktivnu ulogu u zaključivanju ovog procesa i tu nemamo dilemu, jer je dijalog ono što je Kosovo učinilo normalnom državom i integrisalo ga u međunarodnu arenu, dalo je svoje sopstvene pozitivne rezultate i uvjereni smo da će samo završetkom ovog procesa Kosovo moći da završi dug proces izgradnje države", rekao je Çollaku.

On je naveo da je ono što se dešava na sjeveru Kosova "vladina avantura".

"Rizikovanje našeg jedinstvenog pravnog sistema na sjeveru je avantura bez presedana, i u tu svrhu je predsjednik PDK, svestan tenzija i osetljive situacije koja je potpuno van kontrole naših institucija na sjeveru, pozvao premijera na zajednički sastanak na koji je premijer pozitivno odgovorio i mislim da je dobro uradio. Sve ovo što se desilo je korak unazad, ali dok pričamo, sjever Kosova je u potpunom odsustvu vladavine prava i to je posljedica amaterskog djelovanja ove vlade", rekao je Çollaku.

Izvor: Klan Kosova/Kosovoonline