Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Berisha rekao je da odbijanje zahteva SAD da se odloži primjena odluke o registarskim tablicama neće uticati na odnos Kosova i Amerike, ali će uticati na to da premijer Albin Kurti bude smenjen sa vlasti, prenosi Lajmi net.

"SAD imaju svoj strateški cilj da podrže Kosovo, ne verujem da puštaju Kosovo iz svojih ruku zbog čovjeka kao što je aktuelni premijer ili vlade koja na svakom koraku klizi ka nacionalnoj izdaji. Ne vjerujem da će SAD dozvoliti da narod Kosova pati zbog slomljenog čovjeka i egoiste kao što je premijer i njegovo osoblje, uključujući Bislimija. Iritacija SAD doneće kraj Albinu Kurtiju", rekao je on.

Berisha je pitanje registarskih tablica nazvao "nepoštenom igrom" i naveo da je Kosovo svaki put u koordinaciji sa SAD izašlo kao pobjednik.

"Sporazumi su se pretvorili u neustavne sporazume, bilo da je riječ o energetici ili o slobodnom kretanju. To je nefer igra prema našem glavnom i strateškom partneru SAD, jer svaki put kada smo koordinirali sa njima, izašli smo kao pobjednici u tom procesu", kazao je Berisha.

Prema njegovim riječima, do sada su SAD predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću iskazivale nezadovoljstvo i zabrinutost, a sada je ta zabrinutost upućena Vladi Kosova.

Govoreći o francusko-njemačkom prijedlogu on je rekao da je štetan za Kosovo.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline