Rok za preregistraciju

Vlada Kosova razumije zahtjev američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara o odlaganju sporazuma o tablicama za još 10 mjeseci, ali to se kosi sa vladavinom zakona na Kosovu, izjavio je portparol vlade Perparim Kryeziu, prenosi Koha.

Kryeziu je dodao da razumeju Escobarovu zabrinutost, ali Vlada ima obavezu da sprovodi vladavinu zakona i da jedno pravilo ne isključuje drugo.

"Razumijemo zabrinutost američkog predstavnika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i dijelimo je sa njim, jer su bezbjednost i mir vrijednosti i vitalni zajednički interes. Istovremeno, mi imamo obavezu vladavine prava, ustavnost, odluke vlasti. Jedno drugo ne isključuje. Danas nije 31. ni 30. oktobar. Dio smo kampanje preregistracije nelegalnih tablica u legalne RKS tablice. Ponovo pozivamo građane Srbije na Kosovu da preregistruju svoja vozila, koristeći prednosti poreskih i carinskih olakšica", rekao je Kryeziu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je juče saopštilo da je od početka preregistracije vozila u RKS registrovano 13 vozila.