Predsjednik LDK

Predsjednik LDK Lumir Abdixhiku ocjenio je da je Vlada Kosova za 18 mjeseci mandata pokazala da je nesposobna da i upravlja Kosovom, a kamoli da se nosi sa teškom krizom, prenosi Reporteri.

"Ova Vlada je već propala. Ovo je Vlada koja ima samo riječi a nema djela, a trpe i građani i privreda. Prije svega vidimo bahatost, nedemokratsko ponašanje i nepoštovanje javne rasprave. Kurti beži od problema i napušta zemlju usred krize jer ne može da je riješi. Činjenice su činjenice. Zdravstvo je samo po sebi katastrofa, ekonomija je u padu, nezaposlenost je ostala tamo gdje je bila prije 18 mjeseci, a za 18 mjeseci smo izgubili desetine hiljada radnika. Štaviše, mi smo jedina zemlja u Evropi koja ove godine nije započela obrazovni proces. Kosovo je jedina zemlja koja je tokom ljeta imala restrikcije struje jer Vlada nije uspjela da održi proizvodne kapacitete. Ogroman neuspjeh", rekao je Abdixhiku.

On je to poručio u Podujevu, odakle je LDK započeo stranačku kampanju na terenu. Poručio je i da se LDK mijenja.

„LDK započinje novi pristup u komunikaciji sa građanima. Moramo više da slušamo i razgovaramo. Članovi naše stranke i građani treba da budu u mogućnosti da iznesu svoje brige i probleme, a mi kao stranka treba da predlažemo rješenja. Novi program LDK priprema 29 timova sa ekspertizom u različitim oblastima", izjavio je Abdixhiku.

Abdixhiku je naglasio da je LDK ponudio rješenja za većinu problema i Vladi predložio konkretne akcije za suočavanje sa krizom, međutim, kako je rekao, Vlada odbija da te savjete uzme u obzir.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri