Savjetnik Albina Kurtija

Hysamedin Feraj, savjetnik premijera Kosova Albina Kurtija, izjavio je da bivši komandant OVK i bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj mora da odgovori zašto nije poginuo u ratu, prenosi Albanian post.

On je to napisao na Facebooku, reagujući na Haradinajevu izjavu da je Kurti tokom boravka u srpskom zatvoru davao intervjue, prenosi Albanian post.

"Ramush je nastavio da se žali zašto Srbija nije ubila Albina Kurtija u zatvoru, ne dajući odgovor zašto on nije poginuo tokom rata već njegova braća", naveo je Feraj.

Hysamedin Feraj inače nikada nije bio pripadnik OVK. Prema njegovoj biografiji dostupnoj na internetu, Feraj je pobjegao u Albaniju u vrijeme sukoba na Kosovu.

Feraj, čiji opis posla u kabinetu premijera uključuje nadzor nad sprovođenjem sporazuma između Kosova i Albanije, komentarisao je i štrajk kosovskih sindikata prosvete navodeći da su sindikati "zarobljeni" od strane opozicije.

"U ovom trenutku, 'unionistički' pokret na Kosovu traži i dobija podršku od takozvane 'desnice‘ Kosova'", naveo je Feraj.

Izvor: Albanian post/Kosovoonline