Odložena interpelacija ministra Muratija

Nova plenarna sjednica Predsedništva skupštine zakazana je za četvrtak 29. septembra, dok je interpelacija ministra finansija Hekurana Muratija koja je bila zakazana za danas odložena, prenosi Ekonomija onlajn.

Murati je na današnjoj sjednici trebalo da govori o kršenju prava radnika kroz obustavu plata, kao i o pritisku na lokalnu vlast, i miješanje u autonomiju opština.

Zamjenik predsjednika Skupštine i poslanik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj rekao je da će se na novoj sjednici naći nove tačke dnevnog reda, dok će se razmatrati i nedovršene tačke sa prethodnih sjednica.

Sjednica u četvrtak počeće izjavama van dnevnog reda, da bi se nastavila poslaničkim pitanjima.

Sjednica će biti nastavljena prvim razmatranjem Prijedloga zakona o ciljanim sankcijama stranim kršiocima ljudskih prava, Prijedloga zakona o antidopingu i prijedlogu zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Očekuje se i formiranje Ad-hoc komisije za izbor kandidata za dva člana Nezavisne komisije za medije iz redova albanske zajednice.

Po završetku nove sjednice, Skupština će se vratiti na razmatranje tačaka sa nedovršenih sjednica.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici, u skladu sa svojim nadležnostima, razmotrilo i druga pitanja iz djelokruga Skupštine.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online/Lajmi