Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj izjavila je da je premijer Albin Kurti arogantan prema opoziciji kada je riječ o njihovim zahtjevima oko procesa dijaloga sa Srbijom i naglasila da premijer opoziciji mora da predstavi jasnu platformu kako bi se znalo o čemu se razgovara, prenosi Ekonomija onlajn.

Kadrijaj je navela da Kurti uvodi stroge mjere ili vanredno stanje u obrazovanju i zdravstvu, da je dosta podbacio u upravljanju i da zato blefira i podstiče debatu u vezi sa krizom.

Kako je navela, AAK je tražila da se sa Srbijom ne vodi dijalog o tehničkim pitanjima, već da se postigne konačan dogovor sa priznanjem u centru, kao i da bi u taj proces trebalo da se uključe i SAD.

"Kritikovali smo Kurtijevu vladu što je vodila dijalog o tehničkim pitanjima jer je ovaj proces veoma dug i dugoročno nema smisla. Tražili smo učešće SAD. Cilj je da se postigne konačan dogovor. Kurti nije bio transparentan u procesu dijaloga i smatrao je da je arogantnim ponašanjem u Skupštini izbjegao odgovornost. Nijedan međunarodni sporazum bez podrške opozicije ne može da prođe kroz Skupštinu. Kurti mora da bude kooperativan i da poziva opozicione lidere na redovne sastanke da im predstavi jasnu platformu za razgovore i da se zna o čemu se razgovara", rekla je Kadrijaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online