Zanemareni

Kolumnista i član Stranke pravde Skender Berisha izjavio je da kosovske institucije nikada nisu predvidjele pomoć nezaposlenima koji žive sa roditeljima penzionerima i da ta kategorija nikada nije imala koristi od kosovskog budžeta, prenosi Ekonomija onlajn.

Berisha je rekao da je ta kategorija prilikom raspodjele finansijskih sredstava bila zanemarena iz razloga što živi sa penzionerima koji se finansiraju iz budžeta za penzije.

Smatra da bi bilo dobro da se revidira zakon o oprostu javnih dugova i omogući porodicama koje nemaju nijednog zaposlenog da im se dug oprosti do kraja 2021. godine, kao što je to već učinjeno sa dugom mnogih, među kojima su i javna preduzeća.

"Dok je aktuelna Vlada na Kosovu pratila socijalnu politiku izdvajanja budžetskih sredstava za kategorije koje su već zaposlene i na različite načine im davala finansijsku podršku, kategorija koju nikada nije uzimala u obzir je kategorija nezaposlenih koji žive sa roditeljima penzionerima, koji su često proširene porodice sa djecom, nemaju primanja, žive od penzija svojih starijih roditelja", naveo je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online