Gradonačelnik Drenasa

Gradonačelnik opštine Drenas Ramiz Ladrovci kaže da se štrajk u prosveti, koji bi trebalo da bude prioritet, zamagljuje ratnom retorikom premijera Albina Kurtija.

Ladrovci je na Facebooku naveo da je pronalaženje rješenja za štrajk nastavnika prioritet.

"Sutra učenici treba da krenu u školu, treća je nedjelja kako čekaju ovaj dan. Ovaj prioritet neće biti zamagljen retorikom o ratu", rekao je Ladrovci.

Dodao je da ratnu retoriku prate opasnosti, kao što je početak ratne psihoze.

"Informacije, ako su dostupne premijeru i objavljene u međunarodnim medijima, odnose se na dužnost, ustavne i zakonske odgovornosti premijera. Ali objavljivanje povjerljivih informacija predstavlja krivično djelo", rekao je Ladrovci.

Istakao je da su prioriteti Kosova energija, štrajk nastavnika, cijene i inflacija, nezaposlenost, bjekstvo mladih iz države, nedostatak investicija i kapitalnih projekata, nedostatak perspektive, investitori i strateška ulaganja.

“Premijeru, rat je završen našom pobjedom, mi smo oslobođeni, imamo državne institucije bezbjednosti i pravde, žene i muškarci prije vas su to postigli. Sve smo to postigli u saradnji sa našim saveznicima. To smo postigli posvećenošću, žrtvom i sa mnogo truda", zaključio je Ladrovci.

Izvor: Kosovo Online