Pilot projekat

Iz Policije Kosova stigla je još jedna najava o tome da će službenici policije u budućnosti biti opremljeni kamerama za tijelo, a nakon sastanka generalnog direktora sa Tamrom Greig, direktorkom Kancelarije za međunarodna pitanja narkotika i sprovođenje zakona (INL).

Sastanak je bio informativnog karaktera, a razgovaralo se o veoma važnim temama od interesa iz oblasti bezbjednosti, uključujući podršku naprednih obuka i u vezi sa različitim projektima, naveli su iz PK.

Precizirali su da je tema razgovora bio pilot projekat sistema tjelesnih kamera, te saopštili da se očekuje da će policijski službenici biti opremljeni ovim kamerama u budućnosti.

"Policija Kosova će nastaviti da radi na jačanju ionako dobre saradnje i odnosa sa međunarodnim partnerima, a posebno sa INL i ICITAP, kojima je policija zahvalna na neprekidnoj podršci. Sastanak je rezultirao obećanjem o nastavku saradnje i snažnog partnerstva između zajednica za sprovođenje zakona na Kosovu i SAD“, saopštili su iz PK.

Uvođenje sistema tjelesnih kamera u Policiji Kosova najavljuje se već neko vrijeme.

Kallxo je pisao još avgusta mjeseca da je za ovakve kamere policija izdvojila 18.480 eura, te da je tada otvoren postupak nabavke.

"Očekuje se da će Policija Kosova putem ovog tendera dobiti 30 komada tjelesnih kamera i 40 komada SD kartica“, prenio je tada ovaj medij.