U jutrošnjoj akciji Policije Kosova na više lokacija u regionu Peći i Mitrovice privedeno je šest osoba, a zbog sumnje da su umešani u krivična djela uzgoj narkotičkih biljaka i šverc oružja. Pretresom objekata osumnjičenih, policija je, između ostalog, zaplijenila više od 90 biljaka kanabisa, kokain i oružje, saopštila je PK.

Racija policije u Peći, Klini, Istoku, Skenderaju i Mitrovici počela je rano jutros, a sprovelo ju je Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa tužilaštvom nakon intenzivnih istraga.

Na pomenutim lokacijama policija je izvršila pretres kuća i objekata u vlasništvu osumnjičenih osoba za umješanost u šverc oružja i uzgoj narkotika, koje je policija istragom označila.

Tako su na otvorenom polju, odnosno u šumi, ne precizirajući tačno u kom regionu, službenici prvo pronašli plantažu za uzgoj opojnih biljaka.

Kao materijalne dokaze, policija je na lokacijama pronašla i oduzela: dvije puške AK 47, pet pištolja, oko 70 metaka različitog kalibra. Zatim 92 biljke kanabisa – visine od 1 do 1,5 m i još 25 grama kokaina.

Osim toga oduzeta je i gotovina u iznosu od 5,500 eura, šest telefona, kao i dokumentacija potrebna za dalje radnje policije.

Po završetku akcije, službenici su u stanice policije u ovim regionima prvo priveli ukupno 11 osoba.

Međutim, kako se navodi u saopštenju, nakon saslušanja a po nalogu tužioca zadržano je njih šest.