Premijer Kosova

Premijer Albin Kurti rekao je na današnjoj sjednici vlade da će se kampanja za preregistraciju vozila i reciprocitet po pitanju ličnih dokumenta nastaviti i da neće prestati poslije 1. septembra, prenosi Lajmi.

Kurti je rekao i da za dokument koji se izdaje na prijelazima na sjeveru, u okviru odluke o reciprocitetu, neće morati da se plaća. Rekao je i da dezinformacije predstavljaju rizik za nacionalnu bezbjednost.

"Čuo sam za lažne vijesti da će na sjeveru biti oduzete lične karte u zamjenu za ulazno-izlazni dokument. Ovo nije istina. Dokument je dodatak koji se daje besplatno. Pozivam vas da pažljivo pratite saopštenja naše Vlade i nadležnih organa. Znamo da barikade koje se često postavljaju na sjeveru ne dolaze odozdo, već se postavljaju odozgo. Oni niti predstavljaju vas, naše građane, niti vas štite, dok s druge strane, Policiju Kosova i druge bezbjednosne institucije čine naši građani bez razlike i bez razlike su na usluzi našim građanima", rekao je Kurti.

Kako dodaje, promjena registarskih tablica doneće oslobađanje od carine, koje dostižu cifru od oko 5 hiljada eura.

"Sa druge strane, odluka o opremanju ulazno-izlaznim dokumentom, onima koji prezentuju srpska dokumenta neće ometati slobodu kretanja. Vrijeme čekanja je u proseku 20 sekundi", rekao je Kurti.

Kako se navodi, on je sve to rekao i na srpskom jeziku.

Izvor: Lajmi.net/Kosovoonline