Bivši američki snajperista iz OVK

Bivši američko-njemački snajperista koji je bio u sastavu OVK Michael W. Spath naveo je da će podneti krivičnu prijavu protiv Pokreta Samoopredjeljenja (VV) i liste "Guxo" Vjose Osmani, zbog kako je dodao, "prijetnje partijskih militanata".

"U ovom trenutku podneću krivične i građanske tužbe protiv rukovodstva Samoopredjeljenja i liste "Guxo". U svim međunarodnim institucijama se zna od kakvog nasilja, uznemiravanja, ugnjetavanja potiče. Ove političke stranke će poći na vas ako ne pristanete na njihove uslove. Ako pogledate te slike i komentare, vidjećete da su veoma štetne i opasne, plus to uništava vaš kredibilitet na međunarodnoj osnovi jer su javni. Ovo ne samo da uništava vašu reputaciju, već uništava i odnose, porodice i prijatelje. Stoga molim nacionalnu i međunarodnu zajednicu i agencije za sprovođenje zakona da preduzmu odgovarajuće mjere po tim stvarima, molim svedoke da se jave“, napisao je Spath na Facebooku.

On je dodao da je rukovodstvo ovih partija odgovorno za pretnje i uvrede na račun njega i OVK uopšte.

"Od prijetnji, uvreda i povreda moje ličnosti i OVK uopšte. Odgovornost je na rukovodstvu tih političkih partija“, poručio je Spath.

Izvor: Kosovo Online