Portparol PDK

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdullahu naveo je da su SAD u nedjelju zaštitile Kosovo od Albina Kurtija, ali su sačuvale i njega samog, i dodao da to najbolje zna Kurti. On je dodao da "provladini militanti trube da je sve oko reciprociteta bilo usklađeno sa SAD", ali to se, po njemu, ne može dokazati.

"Razlika koju vrijedi pravilno razumijeti je u tome što SAD načelno podržavaju Kosovo kao državu, i bez trikova, odnosno reciprociteta, ali SAD ne podržavaju metode, vrijeme ili taktiku Kurtijeve vlade za ono što je urađeno na sjeveru", rekao je Abdullahu, prenosi Periskopi.

Abdullahu je dodao da su zato SAD izašle i promjenile situaciju na terenu pošto su same ocjenile da je to najbolje za Kosovo, a ne u koordinaciji sa Kurtijevom vladom.

"Najveća loša stvar je što ovaj prijateljski i veoma konstruktivan pristup SAD, Kurti sa svojom paranojom može da shvati kao pripremanje političke zamke od strane Amerikanaca, da uđe u dijalog sa Srbijom gdje mora da učini ustupke", kazao je Abdullahu.

On je naglasio da sve što je Kurti uradio u svojoj političkoj karijeri nije urađeno u koordinaciji sa SAD.

"Na kraju, sačekaćemo još 30 dana da se pravilno shvati koliko je i kako Kurti koordinirao sa SAD i koliko sprovodi reciprocitet", zaključio je Abdullahu.

Izvor: Kosovo online/Periskopi