Na prijedlog LDK-a

Odbor za privredu razmatra danas na sjednici prijedlog poslaničke grupe LDK za razriješenje Odbora Regulatornog ureda za energiju, prenosi Koha.

Poslanica ove stranke Velentina Bunjaku - Rexhepi rekla je da kada je Demokratski savez Kosova najavio energetsku krizu, Regularni ured za energetiku (RUE) to nije uzela u obzir, podsjetivši na odluku RUE da poskupi struju.

Ona smatra da su ovom odlukom o novim tarifama opštine na sjeveru izostavljene, što je dovelo do diskriminacije ostalih građana.

Šef poslaničke grupe "Samoopredjeljenje" Mimoza Kusari-Lila rekla je da zahtjev za razriješenje Odbora nema pravnu osnovu, kao i da to pitanje nisu riješile prethodne vlade.

Ona je rekla da sporazum postignut danas u Briselu predviđa da RUE mora da izda licencu za snabdjevanje operateru na sjeveru, a razriješenje odbora RUE šteti procesu.

Smjenu Odbora RUE podržao je i poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj. Razlog za to je, prema njegovim riječima, nemogućnost preduzimanja mjera za najavljenu energetsku krizu, a potom i odluka o tarifama koja je diskriminisala građane.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore