Premijer Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti je još jednom istakao da Kosovo ima najveći ekonomski rast u regionu i da je to dokaz da ekonomski razvoj i socijaldemokratija idu ruku pod ruku, prenosi Reporteri.

U intervjuu koji je dao za Deutsche welle Kurti je na pitanje da li je teško da sa predsjednikom Srbije nađe zajednički jezik rekao, da je za razliku od Srbije Kosovo demokratska država koja ima najveći privredni rast u regionu.

"Kod nas opozicija može da pobjedi na izborima. I imamo najveći privredni rast u regionu. Kosovo je dokaz da ekonomski razvoj i institucionalna i socijaldemokratija idu ruku pod ruku. Voleo bih da se pristup u Srbiji promjeni, a ne da se kao ranije usklađuje sa zvaničnim Kremljom, koji je izvršio neopravdanu vojnu agresiju i ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu. Želim da i Srbija uvede sankcije Rusiji i ogradi se od nje, da se distancira od Miloševića", rekao je Kurti.

Prema posljednjem izvještaju Svjetske banke, očekuje se da će privredni rast na Kosovu u 2022. usporiti na između tri i četiri procenta.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri