Lider AAK-a

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj optužio je Pokret Samoopredjeljenje (VV) da je odbilo američki gas i da "štiti interese (Jovice) Stanišića i (Aleksandra) Rankovića", prenosi Koha.

Haradinaj je danas u Parlamentu Kosova naglasio da je Albin Kurti jedini lider u Evropi koji je odbio američki gas.

"Mi smo jedina zemlja na našem kontinentu koja je odbila američki gas. Samoopredjeljenje je dosljedno upozoravalo Kosovo da štiti interese drugih, kao što su Stanišić i Ranković. To je pokazao i slučaj sa ambasadorom Martinom Berishajem. Zajedno smo u bezbjednosnoj situaciji, ali u interesu 'nećaka Jovice Stanišića i Aleksandra Rankovića' smo protiv", rekao je Haradinaj.

Na aferu sa ambasadorom Kosova u Hrvatskoj Martinom Berishajem osvrnuo se i poslanik LDK Besian Mustafa, koji je rekao da u slučaju kada su ministri i ambasadori osumnjičeni i optuženi nije dovoljna izjava "imamo povjerenje".

"Ambasador je danas epicentar skandala u Hrvatskoj, a istovremeno Vlada izdvaja 100 miliona eura za energetske subvencije. Dakle, jasno je da ministar finansija ne sme da objavljuje spiskove gdje se ta sredstva subvencija dodjeljuju. Ambasador, čovjek blizak Samoopredjeljenju, trebalo bi da se vrati na Kosovo i izvesti nas o skandalu. Ko je kriv ili ne, treba da odlučuju organi za sprovođenje zakona, a ne partijski komesarijati", rekao je Mustafa.
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore