Jedinu opciju vide u odlasku

Poslanica PDK Ganimete Musliu kaže da je premijer Albin Kurti razočarao građane čije su, prema njenim tvrdnjama, frustracije i očaj na vrhuncu, a jedino rješenje vide u napuštanju Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Musliu navodi je da su građani razočarani zbog neispunjenih velikih obećanja Kurtijeve vlade i da zato opozicija uopšte ne treba da ukazuje na slabosti ili nedostatke vlasti, jer, kako dodaje, ni najveći politički protivnik nije očekivao ovakav neuspjeh Kurtijeve vlade.

Ona je ocjenila da za godinu dana vlasti Kurti nije postigao nikakve veće rezultate, osim što je krivicu za neobavljeni posao prebacivao na druge.

"Nažalost, građani koji su hranjeni lažnom nadom, koje su sve vrijeme lagali, koje je sve vrijeme zlostavljao Albin Kurti, danas su očajni i beznadežni, a jedina šansa koju vide da prežive jeste da pobjegnu sa Kosova", rekla je Musliu.

Prema njenim riječima, Kurtijeva vlada za godinu dana nije ispunila ni predviđenu zakonodavnu agendu i uopšte ne odgovara na pitanja koja joj postave poslanici. Navela je primjer posljednje sjednice Skupštine na kojoj su svega četiri poslanika postavila pitanja ministrima.

"Interesovanje poslanika da postavljaju poslanička pitanja smanjeno je zbog nespremnosti ministara da odgovaraju. Na posljednjoj sjednici od 120 poslanika imali smo samo četiri poslanička pitanja, jer svi poslanici nerado postavljaju pitanja koja ponavljaju iz sjednice u sjednicu i ne dobijaju odgovore od ministara Kurtijeve vlade", rekla je Musliu.

Ocjenila je da su, nažalost, zakoni u parlamentu bili razmatrani po ubrzanoj proceduri i odnosili su se samo na kozmetičke i tehničke izmjene propisa, koje nemaju apsolutno nikakve veze sa suštinom zakona, a koji služe samo da se predstavi da se agenda ispunjava.

"Ovakav način rada ili upravljanja nanosi veliku štetu Kosovu i predstavlja veliku opasnost jer jednostavno suštinski se ništa ne radi, radi se površno, ad hok, samo da bi se popunile brojke i statistika kao da se tobože nešto radi", navela je Musliu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online