Ministar zdravlja

Ministar zdravlja Rifat Latifi rekao je da je na Kosovu najveći broj oboljelih od kovida-19 zaražen omicron sojem virusa kovid-19, a da je broj onih kojima je neophodno bolničko liječenje, posebno na intenzivnoj nezi, još uvijek podnošljiv, prenosi Zeri.

Latifi je na sjednici Odbora za zdravstvo je rekao da se odluke o mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa donose nakon konsultacija sa svim zainteresovanim stranama.

Povodom navoda poslanik Alijanse za budućnost Kosova Shemsedina Dreshaja da se širenje koronavirusa ne zaustavlja na granicama i da je čak i u bolnicama počelo opuštanje jer zaposleni ne nose ni rukavice ni zaštitne maske, Latifi kaže obilazi klinike i da nije to primjetio, ali i naglasio da još uvijek nema mjesta za opuštanje.

Naveo je da je promjenjena strategija vraćanja na posao medicinskih radnika koji su imali kovid-19, tako da se oni mogu na posao vratiti ako pet dana nemaju kliničke znake infekcije.

Poslanik Shemsedin Dreshaj je rekao da je briga zdravstvenog osoblja Zakon o platama, a ministar Latifi kaže da je da je Zakon o platama drugo pitanje i da je njegovo rješavanje u toku.

Izvor: Kosovo Online/Zeri