Radi sve suprotno tome

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu rekao je da je Kurtijeva vlada obećala da će građani biti nagrađeni, ali da radi i podržava sve ono što je suprotno tome, prenosi Ekonomija onlajn.

Haxhiu je na sjednici skupštine rekao da bi premijer Albin Kurti želeo da se ne spominju obećanja koja je davao prije dolaska na vlast, ali da to nije moguće.

„On ne želi da pominje obećanja koja je dao kao opozicionar, ali je to neizbježno. Obećao je oslobađanje od PDV-a na osnovne prehrambene proizvode i rekao da će hljeb od 36 centi biti 31 cent, dok je danas hljeb 42 do 50 centi“, rekao je Haxhiu.

On je za skupštinskom govornicom ukazao i na povećanje ostalih cijena osnovnih prehrambenih proizvoda.

„Obećano je pojeftinjenje struje i za to su građani imali povjerenja sa 50 odsto na osnovu tih obaveza i tih obećanja“, kaže on.

Prema riječima Haxhiua, ovu vladu karakteriše posledični rast cijena i otežani život građana, a ne njihov fer tretman kao moto pokreta Samoopredjeljenje na prošlogodišnjim opštim izborima.

„Ne povećavajte cijenu struje jer iz obećanja 'potpuno i s pravom' proizilazi 'potpuno i skupo' osnovica po osnovu cijene dnevne potrošnje i predložene potrošnje električne energije“, zaključio je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online