Odbor za zakonodavstvo...

Odbor za zakonodavstvo, mandate, imunitet, skupštinski poslovnik i nadzor Agencije za borbu protiv korupcije usvojio je Izvještaj sa amandmanima Funkcionalne komisije na Prijedlog zakona o budžetskim izdvajanjima za budžet Kosova, bez glasova opozicije koja se oštro usprotivila, prenosi Koha.

Poslanici opozicije usprotivili su se usvajanju predloženog budžeta navodeći da on ne ispunjava potrebe građana.

Poslanik PDK Hajdar Beqa rekao je da će se, ukoliko Vlada Kosova razmisli o usvajanju zakona o platama, glasati o budžetu.

"Nećemo glasati za ove amandmane i to je stav PDK, tako da ako se vlada pozabavi zakonom o platama onda ćemo imati drugačiji stav", rekao je Beqa.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri negodovao je što nije prihvaćen njegov amandman kojim je tražio veća izdvajanja za Privrednu zonu Podujevo i to nazvao prevarom.

"U amandmanu gdje je riječ o Privrednoj zoni Podujevo, amandmanom smo tražili budžet od 500.000 eura i igrom i prevarom koja je učinjena, odlučeno je da se izdvoji samo 200.000 eura", rekao je Tahiri.

Član odbora iz Pokreta Samoopredjelenje Diman Basha rekao da se tih 200.000 eura odnose samo za 2022. godinu dok se za 2023. i 2024. očekuju dodatna sredstva.

Amandmani su usvojeni sa pet glasova za, četiri člana su bila protiv, a uzdržanih nije bilo.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore