Agresivni susjedi

Premijer Albin Kurti izjavio je da se i poslije 20 godina još uvijek bori za nezavisnost Kosova i protiv prijetnji koje stižu od agresivnih susjeda.

On je na svom Facebooku sinoć objavio da je prošlo tačno 20 godina kako je pušten iz zatvora u Nišu i kako se za to vrijeme mnogo toga promijenilo, ali ne i cilj za koji se bori Kosovo i prijetnje koje stižu iz komšiluka.

"Na današnji dan prije dvije decenije, pušten sam iz zatvora u Nišu. Uhapšen sam 27. aprila 1999. na Kosovu, 34 dana nakon početka NATO bombardovanja Srbije i njenih vojnih i paravojnih ciljeva, a kako bi se zaustavio genocid na Kosovu. Dvadeset godina kasnije, mnoge stvari u svijetu su se promenile, ali još uvijek se borimo iz istih razloga i suočavamo sa ne tako različitim prijetnjama. Razlog - suvjereno i nezavisno Kosovo, što je sada realnost koju mnogi priznaju, a malo ko negira, i sve veća prijetnja od agresivnog susjeda. I nema ljepšeg mjesta od ovog, od evropske kuće i velike evropske porodice da sa njima podijelite ove uspomene i pozovete na buđenje."