Predsjednik sindikata

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rahman Jasharaj kaže da su zahtjevi tog sindikata legitmni, ali da ih Vlada Kosova ne poštuje i da se zato spremaju za protest 4. decembra, prenosi Indeksonline.

Najavio je da će taj sindikat organizovati još jedan masovniji protest, 18. decembra, ukoliko protest 4. decembra ispred Vlade Kosova ne urodi plodom.

"Uključićemo predsjednike svih sindikata, uključujući sindikate u vrtićima, sindikate preduniverzitetskog obrazovanja i sindikate sa univerziteta. Protest 18. decembra biće masovniji, imaćemo i roditelje, a voleo bih da ne idemo ni na protest 4. decembra", dodao je Jasharaj.

On kaže da se nada da će biti donet Zakon o platama, kojim bi se izbjeglo organizovanje protesta, pa čak i štrajkova i navodi da, u slučaju masovnog protesta, neće biti nadoknađeni izgubljeni časovi.

"U kontaktu smo sa čelnicima Savjeta roditelja i 4. decembra spremamo se za protest ispred Vlade. Subota je, simbolično, da pokažemo javnosti da nećemo izostati iz škole, ali sa najvećom željom da nam se pridruže predsjednici savjeta roditelja svih opština, kako bismo se zajedno angažovali i postigli dijalog i dogovor", rekao je Jasharaj.

Izvor: Kosovo Online/Indeksonline.net