Na izborima svi bili protiv VV

Ministar administracije lokalne samouprave Elbert Krasniqi ocjenio je izborni proces u drugom krugu lokalnih izbora kao miran, ističući da su u svakoj opštini u kojoj je Samoopredjeljenje (VV) bilo u trci, svi bili ujednini protiv te stranke, prenosi Ekonomija onlajn.

"Izborni proces na Kosovu je bio veoma dobar. Vjerujem da ima mnogo faktora za ovakve rezultate i Samoopredjeljenje će izneti detaljan stav o ovom procesu, ali važno je da je građanin taj koji odlučuje. U drugom krugu su politički subjekti pravili različite kalkulacije u svom interesu. U svakoj opštini na Kosovu u kojoj se takmičio, svi su bili protiv Samoopredjeljenja", ocjenio je Krasniqi.

Krasniqi je govoreći o dijalogu sa Srbijom rekao da ga vodi premijer Albin Kurti i dodao da Zajednica srpskih opština ne može biti etnička, jer je Kosovo multietničko društvo.

"Razgovore o dijalogu sa Srbijom vodi premijer. Za sada nemam nikakvu obavezu u tom pogledu. Sve na Kosovu do danas je građeno sa idejom da je Kosovo multietnička država i da u multietničkoj državi ne može biti jednonacionalne zajednice", rekao je Krasniqi.

Krasniqi je dodao da će  opštine sljedeće godine dobiti državnu pomoć u iznosu od 8,5 miliona eura.

"Moj zadatak je da koordinišem rad opština na Kosovu. Saradnja sa gradonačelnicima je bila veoma dobra i vjerujem da ćemo i sa novom upravom nastaviti da imamo dobru saradnju, jer su nam zajednički interes građani i usluge koje građani treba da imaju sa lokalnog nivoa", naglasio je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online