Oni mogu, a narod...

Najviši zvaničnici Kosova koji su sinoć prisustvovali tradicionalnom prazniku, Lama večeri, našli su se na meti kritika zbog nepoštovanja mjera protiv kovida-19.

Na ovoj manifestaciji bili su predsjednica Kosova Vjosa Osmani sa suprugom i sestrom, premijer Albin Kurti, dva bivša predsjednika Kosova Fatmir Sejdiu i Atifete Jahjaga, predsjednik CIK-a Kreshnik Radonjiqi, čelnici KBS...

Predsjednik Udruženja ugostitelja Kosova Petrit Klokoqi im je zamjerio što nisu poštovali zaštitne mjere protiv kovida-19, preneo je Lajmi.

Reagovao je i predsjednik Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli, koji je na Facebooku naveo da pri organizovanju Lama večere nije ispoštovana nijedna od mjera protiv kovida-19 koje su trenutno na snazi. On je podsjetio i da mu je za vrijeme prve Kurtijeve vlade, na početku pandemije koronavirusa, oduzeta dozvola da sleti na Kosovo iako je imao dva švicarska testa koja su pokazivala da nema kovid-19. On je naveo da je tada morao da preusmjeri let i sleti u Tiranu i da mu je zaprećeno hapšenjem, dok sa druge strane, oni koji mu tada nisu dali dozvolu za sletanje, danas krše antikovid mjere. Kako je napisao, on i njegov tim su tada rizikovali živote zbog hira Albina Kurtija i Xhelala Sveçle.   

Izvor: Kosovo online/Lajmi.net