Pored humanitarne solidarnosti

Premijer Albin Kurti izjavio je danas da je pitanje prihvatanja afganistanskih izbjeglica, pored humanitarne solidarnosti, i dio saveza sa Sjedinjenim Državama, prenosi Koha.

Kurti je tokom obilaska Kosovske energetske korporacije (KEK) istakao da se Vlada već mjesec dana bavi tim pitanjem da su za to su formirani timovi, u saradnji sa američkim vlastima.

"Nadamo se najboljem za narod Afganistana. Vlada je mfesec dana u redovnom kontaktu sa Sjedinjenim Državama radi pripreme u organizacionom i strateškom smislu oko smfeštaja jednog broja afganistanskih izbfeglica", rekao je Kurti.

Kurti je KEK obišao zajedno sa ministrom ekonomije Artanom Rizvanolijem i tom prilikom ocijenio da toj instituciji treba novi upravni odbor sa integritetom i nova oprema.

"Oprema je zastarjela, a nedostaju i inženjeri. Fokusirani na činjenicu da KEK u narednim godinama mora da bude proaktivan i inovativan", izjavio je Kurti.

Premijer je naglasio da KEK ima važnu ulogu u razvoju privrede i zahvalio se Evropskoj uniji na projektu koji će unaprijediti poslovanje te korporacije.