Nacionalna tradicija i moralna obaveza

Predsjednik PDK Memli Krasniqi izrazio je punu podršku za smještaj avganistanskih državljana na Kosovu koji su radili sa strukturama američke vlade.

On je u svom postu na Facebooku napisao da je prijem ovih ratnih izbjeglica dokaz da je Kosovo spremno da da svoj doprinos u okviru međunarodne solidarnosti.

"U ime Demokratske partije Kosova i svoje ime, izražavam svoju punu podršku smještanju na Kosovu avganistanskih državljana koji su radili sa strukturama američke vlade i onima drugih međunarodnih institucija.

Ne samo kao zahtjev Sjedinjenih Država - što je prilika da izrazimo zahvalnost našim američkim saveznicima za sve što su učinili i nastavljaju da čine za nas, već gostoprimstvo i pomoć strancima kojima je to potrebno. Imamo nacionalnu tradiciju i moralnu obavezu, kao narod koji je mnogo pretrpeo i imalu podršku sa strane.

"Prijem ovih ratnih izbjeglica dokaz je da Kosovo nije samo potrošač pomoći, već je spremno da svim svojim mogućnostima da doprinos koji zaslužuje u okviru međunarodne solidarnosti", piše Krasniqi.