Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivše ministarke za evropske integracije Dhurate Hoxhe, zbog krivičnog djela "zloupotreba službene dužnosti“.

Prema riječima bivše ministarke Dhurate Hoxhe, optužnica je podignuta pod pritiskom medija i dodaje da optužnica nema nikakve veze sa korupcijom.

„Prvobitno sam pročitala vijest u medijima u vezi sa podizanjem optužnice, a sljedećeg dana tužilaštvo je kontaktiralo mog advokata da bi uzelo spis, ali ni ja ni moj advokat nismo prihvatili optužnicu, ali moram da pojasnim da optužnica ne zadovoljava ni minimalno tražene kriterijume, kriterijum zasnovan na sumnji, dakle, ni minimalno ne ispunjava kriterijume“.

„Optužnica je podignuta pod pritiskom medija", tvrdi Hoxha.

Hoxha čak i podizanje optužnice naziva "političkom manipulacijom, bacanjem magle".

„Uz svu snagu riječi, politička je tendencija da me ocrni, kao da se lobira za presudu kada se zna ko se pominje u ovom istraživanju, to je istraživanje potpuna teorija zavjere zasnovana na ogovaranju.  Spomenuti predsjednik Hashim Thaçi, i predsjednik Kadri Veseli navodno su napravili plan za podjelu Kosova, i užas je što se u ovom trenutku dvije istorijske ličnosti naše države suočavaju sa pravdom da dokažu iskrenost OVK", kaže Hoxha.

Ako Hoxha bude proglašena nevinom, rekla je da će iscrpeti sve zakonske mogućnosti protiv onih koji su je oklevetali, prenosi Ekonomia onlajn.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online