Predjednik LDK

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku kritikovao je vladu Albina Kurtija rekavši da je bilo dovoljno 100 dana da se vidi da nema nikakvih rezultata, Kurti je uzvratio da je vlada toliko toga uradila da ne može da odgovori jednostavnom, uvredljivom rečenicom, prenosi Reporteri.

„Kurtijeva Vlada navršava 100 dana, bez ikakvih rezultata i bez ičega za pamćenje. Mnogo riječi, mnogo slika, bez djelanja - ovo mora da je jedan od najdepresivnijih početaka koje je Kosovo ikada imalo. Velika očekivanja od promjena zaista su se suočila sa promjenama - ne zbog dubokih problema naše zemlje, već zbog onih čuvaju stolice. Trebalo im je 100 dana da vide da se ne razlikuju! Kad su došli na vlast, njihove optužbe vlastima su postale irelevantne. Ujutro u sudnici, popodne u Skupštini i Vladi - na predavanja o jakoj i pravednoj državi za sve“, rekao je Abdixhiku i nazvao Kurtijevu vladu „Pronto 2 repriza“.

Kurti mu je odgovorio da se nada da ovom izjavom nije namjeravao da opravda prethodnu vladu, koju je nazvao „Pronto 1“, a u kojoj je participirao u drugoj polovini prošle godine.

"Za 100 dana, čak ni u vrijeme vlade ’Kurti 1’ nije toliko urađeno, 144 odluke.  Na tu izjavu izjavu ili takav doprinos, nisam mogao da odgovorim jednostavnom uvredljivom demonstrativnom rečenicom", rekao je Kurti na RTK.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri