Direktor Zavoda za osiguranje

Direktor Zavoda za osiguranje Sami Mazreku izjavio je da je na Kosovu broj neregistrovanih vozila 208.100, što čini 30 odsto ukupnog broja vozila i naglasio da ovaj problem mora da bude riješen zajedničkim naporima institucija i olakšicama u plaćanju naknada, prenosi Ekonomija onlajn.

Mazareku podsjeća da je veliki broj neregistrovanih vozila, ali i činjenica da Kosovo nije član UN, predstavlja prepreku za dobijanje Zelenog kartona.

"Kosovo nije dio UN i mi ne možemo da riješimo politički problem, ali mislimo da imamo alternativni izbor. Prije svega, trebalo bi da smanjimo broj neregistorvanih vozila kroz uvođenje olakšica. Zabrinjava podatak da je prošle godine u martu  bilo 128.000 neregistrovanih automobila, dok  podaci u sljedećoj publikaciji od prije mesec dana pokazuju da sada ima 208.100 neregistrovanih vozila", rekao je Mazareku.

Po njegovim riječima Zavod za osiguranje plaća pet do sedam miliona eura odštete godišnje, za neregistrovana vozila.

"Ukoliko dinamika rada vlade bude ovakva promjene će se vjerovatno dogoditi tokom ove godine, što će smanjiti milionske gubitke za industriju osiguranja, jer godišnje plaćamo od pet do sedam plaćamo miliona eura odštete za neregistrovane automobile", rekao je Mazareku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online