Sumnja u neprijavljivanje...

Bivši ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da postoji sumnja da na Kosovu ima neprijavljenih smrtnih slučajeva od kovida-19 i da je to skandal, prenosi Ekonomija onlajn.

Predsjednica skupštinskog Odbora za zdravstvo Fatmire Kolqaku rekla da Zemaj baca sumnju na zdravstvene radnike.

"Bacate sumnju na zdravstvene radnike, umjesto da se radujete što nije bilo smrtnih slučajeva. Ako je neko imao kovid prije nekoliko mjeseci, to je pitanje o kojem treba razgovarati i pronaći uzrok smrti. Ova debata je veoma zabrinjavajuća za sve porodice koje su izgubile svoje najmilije. Suvišno je voditi politiku kroz slučajeve. Neophodno je preispitati zakone“, navela je Kolqaku.

Poslanik PDK Bekim Haxhiu rekao je da ne očekuje bolji plan vlade, zahtjevajući da ministar Vitia izvještava Komisiju svake dvije nedjelje.

„Biće potrebna parlamentarna istraga i u pogledu izvještavanja i zloupotrebe. Nužno je da se transplantacija organa obavlja u zemlji. Ja sam zagovornik poraza pandemije i da me broj ne zavara. Što se tiče načina izvještavanja, on je za mene lažan“, rekao je Haxhiu.

Poslanik AAK Shemsedin Dreshaj rekao je da masovnu vakcinaciju treba obaviti što prije, jer možda postoji još jedan talas kovida-19.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online