Zamjenik premijera

Zamjenik premijera Besnik Bislimi izjavio je da neće biti tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine, već političkog, prenosi Gazeta express.

Bislimi je, na sastanku sa članovima parlamentarnog Odbora za spoljne poslove, rekao da se u okviru dijaloga neće pregovarati o sporazumima, neće stvarati novi nivo vlasti na Kosovu i neće se razgovarati o unutrašnjim pitanjima.

Poslanik iz Alijanse za budućnost Kosova Time Kadriaj pitala je Bislimija šta Evropska unija misli o liberalizaciji viza, dok šefovi država razgovaraju o korupciji i kriminalu, ali i o dijalogu sa Beogradom.

"Da li će početi tehnički ili politički dijalog sa Beogradom? Hoćete li prijaviti i učiniti te programe transparentnim, jer ovog puta to nije bilo javno“, pitala je Kadriaj.

Bislimi je istakao da će dijalog sa Beogradom biti politički, a ne tehnički, a što se tiče korupcije i kriminala istakao je da je naivno misliti da toga nema.

"Kurti mi diktira ciljeve. U pogledu toga, zavisim od premijera. U pogledu instrumenata sam nezavisan. Kada mislim da objavljivanje bilo koje informacije nije u skladu sa ciljem koji imamo, ne objavljujem je. Naivno bi bilo reći da na Kosovu nema korupcije", rekao je on.

Što se tiče liberalizacije viznog režima, Bislimi je rekao je da se Holandija i Francuska tome protive.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express