Opozicija upućuje kritike

Do kraja nedjelje Vlada Albina Kurtija će završiti i predstaviti svoj program, o kome će se izjasniti poslanici u Skupštini, potvrdili su svoja očekivanja izvori iz Vlade, prenosi Reporteri.

Parlamentarna grupa Pokreta Samoopredjeljenje jučer je održala zatvoreni sastanak, na kome se raspravljalo o planu i programu vlade.

Sastanku je prisustvovalo nekoliko članova vladinog kabineta i poslanici, a počeo je ujutru u 9 časova i trajao do 13 časova.

Nakon glasanja, plan vlade biće objavljen, kako je Kurti i obećao.

Opozicija je u vezi plana i programa vlade uputila brojne kritike.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Armend Zemaj ocjenio je da vlada nema plan upravljanja pandemijom kovid -19.

"Kurtijeva vlada mora da izradi plan za vakcinaciju, strogi nadzor mjera, obezbjedi uslove za zdravstveno osoblje i obezbjedi vakcine", rekao je bivši ministar zdravlja Zemaj.

Alijansa za budućnost Kosova takođe ne vjeruje da Kurtijeva vlada ima plan o budućnosti Kosova, jer bi u suprotnom kakao je naveo potpredsjednik Ardian Gjini „u roku od dva dana od dolaska na vlast imali program“.

„Iz onoga što je do sada viđeno, izgleda da Kurtijeva vlada, sada kada je na vlasti nema jasnu ideju šta treba da radi“, rekao je Gjini.

Predsjednik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj je istakao da je prošlo mjesec dana kako od stupanja Kurtijeve vlade na vlast i da još uvijek nisu predstavili plan upravljanja.

Iz sjedišta Pokreta Samoopredjeljenje od predsjednica Parlamentarne grupe PS Mimoza Kusari Lila, najavila je da će vlada uskoro poslati Skupštini program na razmatranje.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri