Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deliu Kodra smatra da je ministarka spoljnih poslova Donika Gërvalla-Schwarz na sjednici Savjeta Bezbednosti UN podržala stav Srbije i Rusije, govoreći da kriminal i korupcija vladaju Kosovom, prenosi Reporteri.

"Imamo šefa diplomatije Doniku Gërvallu-Schwarz koja je juče podržala stav Srbije i Rusije kada je govorila da je Kosovo okupirano kriminalom i korupcijom", rekla je Deliu Kodra.

Ona smatra da nova vlada želi da amnestira Beograd.

"Umjesto da je govorila o diskriminaciji Albanaca u Preševskoj dolini, Donika Gërvalla-Schwarz nije rekla ni riječ o tome. Ukoliko britanski predstavnik u UN kaže da je Kosovo za 20 godina postiglo veliki napredak, zašto ministarka nije govorila o tome. Juče je došlo do raskola kosovske spoljnoj politike sa zapadom i tome je doprinelo sramno ponašanje naše vlade. Demokratska parija Kosva nije ni očekivala ništa drugačije, jer je nova Vlada zaslepljena mržnjom", ističe Deliu Kodra.

Poslanik PDK dodaje da predsjednica Vjosa Osmani i Kurtijeva vlada imaju tendenciju da negiraju doprinos Oslobodilačke vojske Kosova.

"Posljednjih dana primjetili smo otvorenu tendenciju nove Vlade, predsjednika, premijera, poslanika i ministara da negiranja historije Kosova, našeg političkog nasljeđa i nacionalnih vrijednosti. Imamo predsjednika koji ne samo da nas ne ujedinjuje, već i ne prepoznaje žrtvu OVK i borbu našeg naroda za slobodu. Osmani pominje sve predsjednike Kosova i poziva ih na sastanke, ali nikada ne pominje ime predsjednika Thaçija", rekla je Deliu Kodra.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri