Negodovanje

Uvođenje dodatnih antikovid mjera i zatvaranje ugostiteljskih objekata na 12 dana naišlo je na negodovanje građana i opozicije na Kosovu, a posebno nezadovoljstvo je iskazano zbog kampanje koju premijer Kosova i lider Samoopredeljenja Albin Kurti vodi u Albaniji.

Među brojnim kritikama je i objava građanina Ariana Lumezija, koji je na Twitteru uputio brojne kritike Kurtiju i vladi koju vodi.

Lumezi je napisao da je njegova čitava porodica zaražena koronavirusom, a da su zbog nedostatka kiseonika bili primorani da sami kupe aparat za kiseonik, jer mu je baba u teškom stanju.

On je istakao da njegova porodica nije dobila ni obećanu finansijsku pomoć vlade za porodično preduzeće koje imaju.

"Moja baka je u kritičnom stanju, na terapiji kiseonikom i na uređaju koji je sama porodica kupila, jer ga bolnica nema. Otac je hospitalizovan zbog upale pluća, a i ostatak porodice je zaražen koronavirusom. Nismo dobili ni paket pomoći za porodična preduzeća pa su naši radnici sada ostali bez posla“, napisao je Lumezi.

On je optužio premijera Albina Kurtija da se bavi drugim problemima, a ne onim koji su na Kosovu.

"Premijer se bavi problemima albanske zajednice u Italiji, ministri i poslanici vode kampanju u drugoj zemlji koja je obezbjedila vakcine. Vladu nije briga za poštovanje mjera koje je nametnula“, navodi Lumezi.

On dodaje da je većina ljudi iz njegovog okruženja verovala u promjene koje bi donele bolje građanima Kosova, ali da su ponašanjem aktuelne vlasti na Kosovu shvatili da su prevareni.

"Ovog puta ste uspjeli da nas prevarite, ali ja ću pažljivo čuvati ovu mržnju za dan sljedećih izbora. Imate krv na rukama. Zamišlja li iko u Vladi kako je ljudima koji su u još težoj situaciji nego ja i moja porodica“, upitao je Lumezi.

Izvor: Kosovo Online