Naručene i mafijaške batine

Partija kosovskih Srba osudila je napad na Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića i pozvala nadležne institucije da reaguju.

“Na Kosovu nema potrošne dece ni među Srbima niti Albancima, Romima, Bošnjacima, Turcima. Za nas su deca najveća vrednost i najveća svetinja. Batine nanete malom Nikoli Rašiću, batine su za svu našu decu i njihovu budućnost i te batine nisu dečije , tinejdžerske. To su naručene i mafijaške batine. Naručene iz Beograda i od Srpske liste, a sprovedene preko izmanipulisanih mladića srpske nacionalnosti", kaže se u saopštenju Partije kosovskih Srba.

Kako se dodaje, jedan otac makar bio i "najgori", a Nenad Rašić to zasigurno nije, ne daje nikome za pravo da se na njegovu decu podigne ruka iz političkih pobuda.

"Ludilo koje je Beograd i Srpska lista unela među Srbe na Kosovu, mora da prestane momentalno i bez uslova. U svakoj drugoj opciji Beograd će biti totalni gubitnik, a Srpska lista moraće htela ili ne, da preuzme odgovornost za posledice njenog medijskog linča protiv političkih protivnika", kaže se u saopštenju.

Iz Partije kosovskih Srba su zahtevali najoštriju i najbržu reakciju policijskih i pravosudnih organa na rasvetljavanju ovog zločina i kažnjavanju počinilaca.