Porodica došla iz Švicarske

U Požaranju kod Vitine večeras se dogodilo četvorostruko ubistvo, potvrdio je za Kohu portparol Policije Kosova za region Gnjilana, Ismet Hashani.

"Tačno je da se u Požaranju kod Vitine dogodilo četvorostruko ubistvo. Za sada nemamo više informacija, a policijski timovi su na mjestu događaja“, rekao je.

U selu Požaranje u opštini Vitina na večeras oko 18 časova dogodila se porodična tragedija kad je F.Z. ubio suprugu i dva sina, a na kraju presudio i sebi.

F.Z. je prema nepotvrđenim navodima medija najpre ispalio metak u usta dugogodišnjoj supruzi, zatim je upucao dvojicu dječaka, a onda je izašao u dvorište porodične kuće i takođe pucao sebi u usta.

Kako Koha saznaje iz izvora u Policiji Kosova, sumnja se da je muškarac ubio suprugu, dva sina, a potom i sebe.

Dodaju da je porodica došla iz Švicarske.

U međuvremenu, iz Policije Kosova su potvrdili za Kohu da se ubistvo dogodilo u porodici, te da ne mogu pružiti više informacija o slučaju.

"Mogu da potvrdim da se ubistvo dogodilo u porodici. Još uvijek nemamo više detalja”, rekao je Hashani.

Odjeljenje za teška krivična djela suda u Gnjilanu je saopštilo da se masakr dogodio oko 18 časova i da motivi još nisu poznati.

- Sumnja se da je F.Z. vatrenim oružjem lišila života suprugu M.Z. i njegovo dvoje djece, H.Z. i A.Z, a na kraju počinio samoubistvo. Policija i medicinske ekipe odmah su izašli na  mjesto nesreće, ali su mogli samo da potvrde smrt svih članova porodice. Prema nalogu tužioca njihova tijela će biti poslata na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini - navedeno je u saopštenju.

Prema podacima iz kosovskih medija ovo bi trebalo da bude 16. porodično ubistvo ove godine na Kosovu. Prije nepunih nedjelju dana, u Prizrenu se takođe dogodilo proodično ubistvo kada je sin osumnjičen da je ubio svog oca.